Doorgaan naar hoofdcontent
Duim of middelvinger omhoog ? 

Iemand beledigen hoeft niet altijd met woorden te zijn want gebarentaal wordt hiervoor ook veel gebruikt. Zo te zien moet je oppassen in welk land je bent want soms an een gebaar wel eens een andere betekenis hebben. een voorbeeld: als je je duim omhoog steekt is het vaak een teken van tevredenheid of dat je iets goed vindt, maar zo te zien is dat niet overal zo.

Als je op vakantie gaat en je wilt op de foto gaan de je soms wel eens 'peace'. Dit is een teken van vrede, in andere landen zoals: het Verenigd Koninkrijk en Australië betekent peace iets helemaal anders. Voor hun is het peace teken net hetzelfde als je in België je middenvinger zou opsteken. Iemand die op een fuif danst met zijn gesloten vuist in de lucht o, heeft het  heel leuk  op dat moment, maar ik zou in het vervolg dat beter niet doen als je in Pakistan bent, want daar betekent het dat je ruzie wil.


Je wijsvinger afwisselend oprollen en strekken zou normaal gezien in de meeste landen betekenen dat je die persoon naar de toe wil laten komen. De meeste onder ons zien dit als een flirterige move. In Japan, Singapore en de Filipijnen wil je hiermee iemand dood hebben.  
Als je je goed aan het amuseren bent op een rockconcert in Spanje, Portugal, Italië, Brazilië of Colombia, steek je beter niet je wijsvinger en pink uit, dit is een subtiele hint dat je partner je bedriegt. 

De conclusie: Denk twee keer na welk handgebaar je gebruikt als je op vakantie bent, want nu weet je dat niet elke gebaar dezelfde betekenis heeft en het wel eens fout  kan uitlopen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jongerentaal

Jongerentaal is de taal die het meest gebruikt wordt onder de jongeren. Het is een taal apart en er bestaan veel vormen van.  De bekendste vorm van jongerentaal is straattaal. Straattaal is een mengeling van verschillende culturen en achtergronden in het dagelijks leven. Op school en natuurlijk op straat wordt er veel straattaal gesproken. Straattaal is bij elke groep of cultuur anders en wordt op verschillende manieren geschreven. Eigenlijk bestaat straattaal niet want je kan het niet specifiek bij één groep plaatsen. De andere bekende taal is Chattaal of beter bekend als SMS-taal. deze taal wordt het meest gebruikt bij de jongeren van nu. Kenmerkend zijn de afkortingen en de emoticons . Veel jongeren gebruiken deze taal omdat ze zo minder moeten typen en de emoticons hun gevoelens beter kunnen uiten. Duizenden jaren geleden waren er al bij de Grieken geklaag over hoe de jongeren toen praatten. Dat is nu nog altijd niet veranderd. De ouderen van nu klagen nog altijd over het

Nederlands = Afrikaans

Verwantschap Nederlands en Afrikaans Ongeveer 90 tot 95% van de Afrikaanse woordenschat is van het Nederlandse origine. De Afrikanen kennen bijna geen uitzonderingen, ze gebruiken geen spellingsregels en hebben geen vaste woordstructuur. Het verwantschap tussen Nederlands en Afrikaans is versterkt doordat de beide talen als dezelfde taal werden beschouwd door één taalgemeenschap. Tegenwoordig geldt het Afrikaans als een dochtertaal van het Nederlands. Vele onderzoekers vinden dat het Afrikaans en het Nederlands als dezelfde taal beschouwd kunnen worden. Daarom is er nu nog altijd een discussie over de status van het Afrikaans.  Wat kan je nu eigenlijk zeggen over het Afrikaans en het Nederlands?  1: Het is van Nederlandse origine = zo goed als Nederlands. 2: Ze gebruiken geen spellingregels = makkelijk om te schrijven  3: Het is gewoon een zeer grappige taal en ik vind het altijd leuk om te horen.